onsdag 21 november 2012

För jävligt!

 Misshandel i centrum
Så var det dags igen! I lördags kväll blev en man i 30 års åldern grovt misshandlad i centrum. Mannen och hans fru var på väg från en restaurang efter att tagit ett glas vin. Utanför möttes dom av tre killar i 20-25 års åldern som gav sig på mannen. Mannen fick ta emot ett flertal slag och sparkar.
Mannen förlorade medvetandet efter att han blivit nerslagen och slagit huvudet i asfalten. De tre männen gav inte upp utan fortsatte enligt vittnen som Vallentuna Nya pratat med att sparka mot mannens ögon och huvud. Till slut lyckades några personer att få bort mannen, och kallade på ambulans. Mannen vårdades under lördagsnatten på sjukhus. Mannen har nu fått lämna sjukhuset.
/ Peter Pettersson Vallentunas lokaltidning
Vi behöver flera poliser som kan göra annat än att bara vara med på marknader och visa barn polisbilen!

tisdag 20 november 2012

Men vad är det för töntiga straff?

Misshandlad till döds - misstänkta dömda

Två av männen som misstänks för mordet på Joakim Karlsson i Vallentuna, dömdes i dag för flera andra våldsbrott.
18-åringen döms till skyddstillsyn och samhällstjänst och 17-åringen döms till sluten ungdomsvård.

De två männen hade följt med en kompis till en fest söder om Stockholm den 14 september. Kort efter att de dykt upp uppstod ett bråk.
18-åringen döms bland annat för att ha misshandlat en man genom att slå honom flera gånger mot huvudet och ansiktet. Han erkänner att han utdelat slag mot mannen men att det har skett i självförsvar.

Skrek "Sieg Heil"

17-åringen döms också för misshandel mot två män på festen. I ett av fallen har han tagit en trasig glasflaska och huggit en man i höften och tingsrätten anser att han ska dömas för grov misshandel. Han nekar till att han överhuvudtaget befunnit sig i den aktuella lägenheten vid tillfället.
En annan händelse utspelade sig på en nattbuss i slutet av september. Bråket började med att en man frågade 17-åringen om denne var nazist och hatade judar. När han bekräftade detta trappades diskussionen upp och blev allt hetsigare, enligt domslutet. 17-åringen gick fram till mannen och högg med en kniv mot honom.
De båda männen döms båda för hets mot folkgrupp efter att bland annat ha skrikit "Sieg Heil", "fosterlandsförrädare" och "leva nationalsocialismen". Vittnen har även sett dem göra Hitlerhälsning.

Häktade för dödsmisshandel

Sammanlagt döms 17-åringen till sluten ungdomsvård i sex månader. Åtalspunkterna gäller grov misshandel, försök till grov misshandel, misshandel, olaga hot och hets mot folkgrupp.
För 18-åringen blir straffet skyddstillsyn med 60 timmars samhällstjänst för misshandel, olaga hot och hets mot folkgrupp.

Samma män sitter även häktade för att ha misshandlat Joakim Karlsson, 22, till döds.
Han attackerades i centrala Vallentuna strax innan midnatt fredagen den 21 september.
I det fallet har åklagaren begärt förlängd åtalstid till den 29 november.

http://www.expressen.se/nyheter/misshandlad-till-dods---misstankta-domda/

söndag 18 november 2012

Äldre herre stal från mördade Joakim...

Bilderna på den vedervärdige rånaren som länsade fickorna på och lämnade en berusad man på tunnebanespåret att dö har visats över hela världen. Sällan eller aldrig har någon påvisats ha sådan brist på empati. Det spelar liksom ingen roll hur mycket personen i fråga sedan gråter och snörvlar i domstolen - för det gjorde han ju - han kommer ändå aldrig att bli trodd. Han grät för sin egen skull och inte för offrets.

För någon månad sedan mördades 22-årige Joakim Karlsson i Vallentuna medelst 8 knivhugg och att tre unga utsocknes nazister helt enkelt stampade ihjäl honom. Ljusen brinner fortfarande bland blommorna på mordplatsen mellan Apoteket och ICA. För en stund sedan kom tidningen Vallentuna Fria i brevlådan och med den följande artikel:


En "äldre herre" har alltså först gått in på ICA och hämtat en blompåse. Sedan har han gått ut till minnesplatsen där Joakim Karlsson stampades till döds och stulit två blombuketter!
Kan man vara tarvligare, snålare och mer empatilös?!
Det är i alla händelser att lira i samma avskyvärda division som tunnelbanerånaren.

- Man kan ju säga att den som överraskande fick blommor av sin man i måndags kanske ska be att få se kvittot, säger vittnet till Vallentuna Nya.

Någon ska, enligt tidningen, ha fotograferat mannen med sin mobiltelefon. Vallentuna Nya har av någon anledning avstått från att publicera bilden. Maila den till mig så ska jag ta mig en funderare på om den kan läggas ut här.