fredag 7 augusti 2009

En annan lokal profil...

Kommunalrådet Örjan Lid (m) är en märkligt anonym typ. De flesta vallentunabor har aldrig hört talas om karln. De flesta vet inte att det är han som varje månad lyfter den feta kommunalrådslönen på skattebetalarnas bekostnad.
När moderaterna vann senaste valet hette kommunalrådet Sten-Åke Adlivankin. Han firade sin 50-års dag på Gästgiveriet på valkvällen tillsammans med falskt leende partikompisar och kunde gratulera sig själv åt att ha fått fler personröster än någon annan.
Några dagar senare manövrerades han ut ur den politiska hetluften. En sammansvärjning inom moderaterna ledde till att populäre Adlivankin åkte ut och den märklige Örjan Lid klev in och tog över utan att skämmas det minsta.

Moderaterna sträckte därmed fingret i luften åt väljarna. Många klagade också över att de kände sig blåsta. Men vi är ju snälla, vi svenskar. Vi bråkar inte.
De sammansvurna var dessutom ytterst nära att focka Elwe Nilsson som fick näst flest personröster. Det misslyckades i sista stund. Men man kan med fog fråga sig vad Nilssons numera låga profil beror på. Har han vänt kappan efter vinden? Tillhör han numera de sammansvurna? Mycket tyder på det.
Det är djupt tragiskt för Vallentuna att ha fått denne gökunge i kommunstyrelsens högst belägna bo. Han har alldeles för många privata intressen för denna maktposition. Som markägare av format i Påtåker är han i färd med att stycka upp mark han köpt för en billig penning och bygga ett helt bostadsområde med lyxvillor inklusive flera nya vägar och sälja det styckvis och dyrt. Då är det inte fel att ha kontroll över de kommunala nämnderna. Det hela sker förstås i ett bolag som Örjan Lid - på känt manér i denna blogg - har skrivit på hustrun - som även hon obegripligt nog har premierats med ett antal lokala politiska förtroendeuppdrag.
Varför?
Och nu har kommunalrådet Örjan Lid alltså sparkat kommundirektör Annika Wallenskog. Allt enligt Anna Wilson som mycket förtjänstfullt skriver i Vallentuna Steget. (Det märks tydligt att tidningen fått ny ägare. Tack för det!)

Inte ens Annika Wallenskog vet varför hon fick gå. Enligt hennes mycket märkliga anställningsavtal räcker det med att Örjan Lid i egen hög person känner sig missnöjd!
Han behöver inte ens förklara sig för skattebetalarna som får betala kalaset med avgångsvederlag och allt.
- It stinks, som Dirty Gus McDollar skulle ha sagt.
Anna Wilson jämför den nu aktuella skandalen med att även Annika Wallenskogs företrädare, Kjell Johansson, fick sparken. Men i det fallet fanns tydliga skäl. Han ägnade sig åt flagrant tjänstemannastyre som satte alla demokratiska regler ur spel. Det fallet går därför, enligt min mening, inte att jämföra med denna uppenbart personliga vendetta.
Vem har civilkurage nog att göra något åt saken?

Vem tar Örjan Lid i örat och helt enkelt lyfter ut karln?

9 kommentarer:

  1. Röd, blå, grön eller gul, det har ingen betydelse, alla skor sig. Ni har många Rolle Banan i Vallentuna tycks det mig.

    SvaraRadera
  2. Monica Antonsson7 augusti 2009 kl. 11:47

    Visst är det trist!

    SvaraRadera
  3. Hej Monica !
    Jag tycker att du har tagit över förstaplatsen som Vallentunas diskussionsforum nr 1 !

    Jag har en "känsla" av att världens politiker nu-historiskt-och framledes engagerar sig systematiskt av egen makt- och penning intressen. Detta oavsett partipolitisk färg, kön och ålder.
    - Vad anser Du om den kortfattade men sakliga analysen ?

    Mvh K Ö, Vtna

    SvaraRadera
  4. Monica Antonsson8 augusti 2009 kl. 18:14

    Det är nog ingen nyhet tyvärr. Det är vi som måste bli mindre blåögda.
    Känner vi varandra?

    SvaraRadera
  5. Är Vallentuna någon slags fristad för skrupelfria brottslingar?
    Stort tack till dig,Monica som lyfter fram det kriminella slöddret i ljuset(tänker närmast på Rolle)men det finns ju tydligen andra "sötnosar" i denna kommun.
    Jag ger gärna ett ekonomiskt bidrag till er sida ,så att ni kan fortsätta att rapportera om sanningen.

    SvaraRadera
  6. I totalitära stater som Sverige ,är det nästintill omöjligt att bli av med maktfullkomliga ,korrumperade politiker,eftersom alla håller varandra om ryggen.
    De politiska klasserna är den nya adeln som gör precis vad de vill och skiter i folket,åtminstone när det inte är valår.
    Då LÅTSAS de åtminstone bry sig....

    SvaraRadera
  7. Monica Antonsson9 augusti 2009 kl. 13:10

    Anonym kl 10.50

    Tack.
    Jag hoppas verkligen inte att Vallentuna ska behöva fungera som fristad för skummisar. Ju fortare de flyttar desto bättre.

    Sidan kostar inget men du får väldigt gärna skicka en slant till Tjernobyls Barn, om du vill. Närmare bestämt sjukhuset Änglagård i Novozybkov. Pg-konto 136 09 37-5
    Lite info finns här: http://monicaantonssons.blogspot.com/
    där varje insättning och kontotställningen regelbundet redovisas.


    Anonym 11.00
    Helt riktig analys, tycker jag.

    SvaraRadera
  8. Det är väl inte konstigt att Örjan Lid har en paranoid läggning. För honom finns 80 villatomter i pipeline som säkert är värda 100 miljoner på marknaden. Har man sådana sidointressen till sitt kommunalrådsuppdrag så är man säkert stämdigt rädd att någon ska syna korten. Synd bara när kommunens högste företrädare ska styras av någon sorts "management by fear" ideal!!

    SvaraRadera
  9. Sorgligt, men m får inte min röst en gång till i denna korrupta kommun. Inte särskilt många kronor satsas heller på kommunens ytterområden, alla skattepengar verkar hamna i de centrala delarna.

    SvaraRadera